Uke 6 - 2025

10.02.2025

Can – The Singles (2017) GER - Krautrock

Can med singler? Jeg lurte selv da jeg så en offisiell utgivelse av singel utgivelsene. Når man hører ordet singel så tenker man ofte på hits og spilletid på radio og høyt salg som skulle promotere albumene. Neppe her, men jeg fant noe gull som, om ikke i seg selv ble noe listefyll, så ga de inspirasjon til mange kreative band som kom etterpå.

G.Love & Special Sauce – Philadelphonic (1999) USA – Alternative/Indie Rock

Filadelfias egen G.Love leverer oss en saftig blanding av tung sørstats blues og rap! Vi som husker Beck sin «Mellow Gold» fra 1994, vil kjenne seg godt igjen her. Denne blandingen av stiler er fryktelig vanskelig å kombinere, men denne duden klarer det ypperlig. Han har gitt ut en haug av album og den første kom i 1994 samtidig med Beck sin debut. Hvem som kom først aner jeg ikke, men det er artig at begge fant denne formelen samtidig. Han gir ut album fortsatt og den siste kom i 2022 (den har jeg ikke hørt).

Tom Waits – Blood Money (2002) USA – Experimental Rock

Denne ble gitt ut sammen med «Alice» i 2002. Jeg føler at begge var en liten nedtur etter den fantastiske «Mule Variations»(1999). Men han er lett å kjenne igjen. Den rustne Captain Beefheart stemmen sammen med de meget utradisjonelle instrumentene (som Kaizers Orchestra har adoptert). Vel å merke seg at det er Stewart Copeland (Curved Air og The Police) som trakterer trommene på «God's Away On Business»

The Third and The Mortal – Memoirs (2002) NOR – Goth Rock

Got rock fra Trondheim er ikke noe vi er vant med. Dette er ikke i nærheten av den forferdelige «Trønderrokken» som noen er så glad i. Tunge melodier, som man kan kjenne igjen i band som Bauhaus og Swans. Kari Rueslåtten er vel et navn som man har hørt i de senere år og var innom gruppen på et tidspunkt. Gruppa var aktiv fra 1992 og jeg har ikke funnet noen utgivelse etter denne.

Green River – Rehab Doll (1988) USA - Grunge

Proto grønsj – går det an å si noe så dumt? Men denne gruppa var med på å starte hele Seattle sirkuset på slutten av 80 tallet og frem til og med midten av 90 tallet. De startet opp allerede i 1984 med Stone Gossard og Jeff Ament (senere Pearl Jam) og var tydelig på at dette ikke var noe heavy metall drit, men at de mente alvor. Nykommerne innen sjangeren, sammen med Soundgarden og Melvins var med på å starte Sub Pop selskapet som stod bak det meste av kul musikk på denne tiden. Dette er rått og tøft og helt klart pionerer for sjangeren som jeg tok til mitt bryst.

Robin Trover – Bridge of Sighs (1974) UK – Blues Rock

Vi må ha litt feit blues rock også denne gangen. Robin Trower var et ukjent navn for inntil for et par år siden. Det er egentlig helt ufattelig at han har gått fullstendig under radaren gjennom alle disse årene. Jeg fikk et tips – kjøpte en boks med det meste han har gitt ut og falt pladask. Dette er tøft og han er en meget god gitarist som lar gitaren drive musikken fremover. Dette sies å være hans beste album og en klassiker i blues rock kategorien. Denne spilles flere ganger.

Journey – Journey og Look Into The Future (Original Album Classics) (1975/76/2011) USA – Prog Related

Dette bandet forbinder du sikkert med AOR rock fra 80 tallet. De første albumene var noe helt annet. Gruppen ble dannet av musikere fra Santanas band, The Tubes og Aynsley Dunbar som vi kjenner fra Zappa og Bowie. Altså en super gruppe som spilte prog relatert musikk frem til 77. Det er mye flott her på disse to første albumene. Den tredje er også bra, men etter det kjenner dere til forfallet.

Her er spillelisten:

https://open.spotify.com/playlist/5G3oGCEb4BGOWRcDvtKCUY?si=4ffd025c40174403