Uke 36
Crack The Sky – Living In Reverse (2018) – USA – Heavy Prog
Disse amerikanerne har holdt på siden midten av 70 tallet og holder på fortsatt. Ikoniske med sin band logo de har hatt siden starten. De tøffeste og mest proggete låtene er stort sett borte på dette albumet. Men skal vi sammenligne dem med noen blir det Yes ala 90125 og andre amerikanske band som Kansas.
Puscifer - Existential Reckoning (2020) – USA – Alternative/Indie Rock
Side prosjektet fra Maynard James Keenan bedre kjent som front man i Tool og A Perfect Circle. Her leker han seg i sporet av indie rock en den alternative progressive metal musikken han er mest kjent for. Dette er i og for seg greit. Litt kjedelig kanskje?
Richard Wright – Wet Dream (1978/2023) – UK – Crossover Prog
Endelig ble denne fantastiske platen utgitt på nytt. Remix og remaster fra kongen selv – Steven Wilson. I utgangspunktet en plate med masse feeling og stemning nå med mye forbedret lyd. Rart at denne platen ikke har fått oppreisning før nå. Jeg har hatt den på ihjelpilte versjoner på lp. Denne er velkommen! Ehh – jeg glemte kanskje å fortelle i en bisetning at dette er mannen på keyboard i Pink Floyd.
The Syn – Big Sky: A Chance To Get It Right (2010) – UK – Psychedelic/Space Rock
Dette er egentlig et band fra slutten av 60 tallet der flere av Yes sine medlemmer startet (og derfor sjanger valget). De ble gjenforent på 2000 tallet og på den første plata fra 2005 «Syndestructable» spiller Chris Squire. Derfor min interesse. Alt fra verdens beste bassist på det absolutte feteste instrumentet må en jo ha. Men her, nei da, ingen Squire, men en annen luring dukker opp og det er Francis Dunnery. Han kjenner vi godt fra It-Bites og sin solo karriere. Musikken ligger også her så sirka rundt 80 talls Yes.
Wishbone Ash – Lost Pearls (2007) – UK – Prog Related
Overskudds materiale som ble tilfeldigvis funnet ved en opprydding av en garasje hvor disse båndene var lagret. Dette er en samling med ok Wishbone låter – ikke noe mer, men man kan tydelig høre tidligere tiders brilliants.
Omega – Omega (1073) og III (1974) – HUN - Psychedelic/Space Rock
Dett er en lite perle – her en samling (dobbel cd) med deres to kjente album. Det pussige er at disse gutta er fra Ungarn og klarte å levere progrock fra andre siden av jernteppet. Musikken ble smuglet ut og engelske tekster ble lagt på. Det er veldig bra musikk og lyden er bra. Her har jeg bestilt dobbelt cd'er med de påfølgende album. Artig dette her.
Queesryche - Operation: Mindcrime [Super Deluxe Edition] (1998/2022) – USA – Progressive Metal
Jeg må innrømme at jeg har prøvd flere ganger for å få en forståelse for denne plata. Alt er greit tilrettelagt – lyd – riff osv, men jeg får det ikke inn. Dette er et av de mest anerkjente album innen sjangeren. Det kan være jeg må prøve videre, men jeg kan ikke utstå balleklem synging – som ikke er falsett, men det høres veldig vondt ut. Jeg fant et par sanger slik at dere kan bedømme det selv. Denne utgaven har en live cd inkludert.
Transatlantic – The Whirlwind (2009) – USA – Symphonic Prog
Først vil jeg påpeke at dette, i følge band navnet er en gjeng med musikere fra begge sider av dammen. For det andre vil jeg si at dette forstår jeg heller ikke så mye av. Dette blir for flinkis musikk der de ulike medlemene skal vise hvor dyktige de er og så glemmer den melodien. Dette mener jeg er moderne prog rock på sitt verste. Synd at Flower Kings Rione (Ronny) Stolt er delaktig. Ellers er det Neil Morse (Spock's Beard), Mike Portnoy (Dream Theater) og Pete Trewavas (Marillion) i denne supergruppa.
Rush - Hemispheres [40th Anniversary] (1978/208) – CA – Heavy Prog
Et av Rush sine virkelige gode prog album. Denne oppdaget jeg ikke før lenge etter den kom ut og har den på sin første utgave på cd. Denne versjonen er remastret og en live cd er inkludert. Flott gjort og flott musikk. Selvfølgelig må jeg ta med prog opuset i denne spillelisten.
Wobbler – Dwellers Of The Deep (2020) – NOR – Symphonic Prog
Norske prog band er i støtet for tiden og er blitt høyt anerkjent i internasjonale presse og bloggere. Det er mange band og mange musikere er med i ulike orkestrere. Dette er progressiv rock slik vi fikk det formidlet på 70 tallet. Det er fantastisk gode musikere som spiller fantastisk flott musikk. Typisk med lange episke låter.
Atlas – Blå Vardag (1979) – SV – Symphonic Prog
Svenske Atlas leverte kun dette albumet før det ble oppløst. Det er en flott utgivelse så det er synd det ble med dette. Tidløs symfonisk progressive musikk med masse mellotron og vakre stemninger. Dette er et vel anerkjent band/plate i de fleste prog miljøer. Gøy å ha dette. Flott musikk.
Pat Matheny Group – Pat Matheny Group (1978) – USA – Jazz Rock/Fusion
Flott musikk fra vestkyst jazz rock. Han har laget en del filmmusikk og har vel spilt sammen med alle de store innen jazz rocken på 70 tallet og blir betraktet som en av de beste gitaristene innen sjangeren.
Her er spillelisten på Spotify
https://open.spotify.com/playlist/3kDcQygTMgGybib3fVxQvY?si=d865a37943c5452e